Door: Chantalle en Vincent
Blijf op de hoogte en volg Chantalle en Vincent
05 Augustus 2007 | China, Peking
Is de reis nu leuker dan de bestemming?
Om van plek naar plek te komen, moet je reizen. Of het nu per trein, bus, brommer, fiets, lopend of ter paard is. En dan is reizen een vast onderdeel van de ervaring. En dan iedere keer weer de eeuwige zoektocht naar dat ene leuke slaapplaatsje, waar je je toch weer even thuis voelt. Na 4 dagen wassen zonder warm water en uit een teiltje ben je wel toe aan een nieuwe bestemming.
Is de reis nu leuker dan de bestemming?
Alle landen die we bereisd hebben, hebben een speciaal plekje in ons hart gekregen. Het is de hartelijkheid, vriendelijkheid en behulpzaamheid van de locale bevolking die van invloed zijn op de reis. Ze zijn alle zo anders en eigenlijk hebben ze maar 1 gemeenschappelijke factor; (ze eten) rijst. Daarom is het als afwisseling ook niet alleen gebleven bij de hot-dog van Ko Tao.
Is de reis nu leuker dan de bestemming?
Het is tenslotte de bestemming waar je altijd over praat, maar wat doet een jaar reizen nu eigenlijk met je? Tenslotte ben je 24 uur per dag samen en kan je elkaar af en toe wel de koppen in slaan. Ook niet echt gek als je zonder echte kampeerervaring hoog in de bergen van Songpan 2 nachten in een ijskoude tent moet doorbrengen. Van tijd tot tijd leer je nieuwe mensen kennen en dat zorgt dan weer voor de welkome afleiding. Maar na een jaar reizen weet je ook wel wat onvoorwaardelijke liefde is.
Is de reis nu leuker dan de bestemming?
Reizen is bijna iedere dag weer een feest. Opstaan wanneer wij willen, geen gevoel van verplichtingen, en iedere dag alleen maar adapteren. Het feit dat je kan reizen is heel bijzonder en dat realiseren we ons ook maar iedere dag, maar ook het feit dat er een eindbestemming is. De reis is voor ons bijzonderder dan de bestemming, maar het is de bestemming die de reis maakt. Een overgetelijke ervaring in ons leven die we voor altijd zullen koesteren. Maar de waarheid is hard, het is vijf voor twaalf, maar wij gaan nog heel even verder.
2 be continued,
C&V
05 Augustus 2007 - 17:59
Daan En Marieke:
Wow.......wederom onder de indruk....... -
05 Augustus 2007 - 18:38
Anita:
Jeetje, wat fantastisch allemaal. Mooie foto's en wat vreselijk jammer dat het nu bijna afgelopen is, jullie mooie verhalen en foto's, waar ik elke keer weer enorm van geniet. Maar jullie hebben inderdaad iets om te koesteren en nooit te vergeten, wees er zuinig op.
Nog een paar weken vreselijk genieten hoor!
groetjes
Anita -
05 Augustus 2007 - 20:22
Eric:
als alle verhalen verteld zijn zullen we dit nog gaan missen.... of zelf op pad gaan... doet goed voorbeeld goed volgen? -
05 Augustus 2007 - 21:11
Sergio:
Hoe kunnen jullie het nou over 5 voor 12 hebben met nog 4 weken te gaan??? Geniet nog maar even goed van het reizen, dat is veel belangrijker dan de bestemming. Ciao! -
06 Augustus 2007 - 08:38
BuRgh:
Zie ik daar in Tibet toch wel enige vorm van westerse ontwikkeling... hoor ik jullie samen niet de liedjes van de sound of music inzetten.... Vinnie ik zeg gaat je goed af daar in zo'n berglandschap... München here we come... :D -
06 Augustus 2007 - 11:39
Nikita:
Jullie hebben in 11 maanden al ontzettend veel gezien en gedaan. De bestemmingen en het reizen was allemaal bijzonder. Ik zal jullie verhalen ontzettend missen. Toch ben ik erg blij als jullie de eindbestemming, Amsterdam, hebben bereikt, want dan kan ik alles weer live horen!!! :D geniet de laatste weekjes!! -
06 Augustus 2007 - 14:31
Kevin:
Aan al het goede komt een einde, maar dat is niet het geen waar jullie nu al naartoe moeten leven. Leven doe je iedere dag opnieuw en juist daarom is het belangrijk dat geniet van ieder moment.
Ik geniet van jullie verhalen, verhalen die mij raken. Het zijn ervaringen die een hoop van ons graag live zouden willen meemaken. Maar jullie hebben het gedaan, het geen waar veel mensen regelmatig over dromen.
Ik wens jullie voor nu nog even veel plezier, maar kan niet wachten op de verhalen alleen dan live op het terras met in de hand een koud glas bier;)
See ya soon! -
07 Augustus 2007 - 12:52
Rita:
Ik kan niet wachten tot jullie weer terug zijn,maar een ding is zeker dit nemen ze jullie nooit meer af je bent er een rijk mens mee.
07 Augustus 2007 - 19:18
Liselot:
Een jaar reizen! Wat zijn wij Nederlanders (sommigen altans) toch ongelofelijke bofkonten hè! Klopt 't dat jullie nog naar Laos gaan? Als je daar geweest bent dan weet je pas echt wat onthaasten is. Het schijnt namelijk dat "stress", "haast" etc. niet in hun woordenboek voorkomt. Wat lijkt me dat héérlijk! Geniet van jullie laatste maand en Nederland zal jullie weer met open armen verwelkomen.
Dikke zoen XXX -
09 Augustus 2007 - 23:44
Monique:
Is de reis leuker dan de bestemming? Amsterdam 10-08-07 1,31 uur. Net terug van ong. 18 dagen kamperen. Begonnen in zuid duitsland ivm bezoek LegoLand. Compromie met Levi. daarna naar Noord Italie, zon zee en (zwembad) wederom op verzoek van Levi. En ook nog 2 dorpen bezocht met kasteel en oude stadskern. Daarna weg van de drukke Italianen en alle touristen. Onze volgende bestemming was Tirool. Onze tent opgeslagen op een blauwe piste, geweldig uitzicht en de geur van paarden en milka koeien! Elke nacht ons luchtbedje verplaatsen in de hoop dat de berg vlakker zou worden, maar helaas. Was de reis leuker dan de bestemming! Dat vragen wij ons nu ook af. Al was het maar voor 18 dagen en geen 360. Dat is echt andere koek. Als ik jullie verslag lees zet ook mij dat aan het denken. In ieder geval boven op die berg zitten dromen dat het nu wel tijd wordt om weer eens wat verder weg te gaan met dat jochie van 5 jaar die met alle gemak met iedereen vrienden maakt of boven op die berg alleen met een bal speelt. Chantalleke en Vincent geniet nog van de laatste uren voor je letterlijk uit gereisd en gerijst bent. Chant bakkie staat, we houden kontakt. Ook jullie leuken reisverhalen zal ik gaan missen. Is het dan echt 5 voor 12:-) Monique -
19 Augustus 2007 - 12:43
Kas En Jan:
" En hoe verder hij ging, des te
langer was zijn terugweg. "
" Over twintig jaar zul je
teleurgestelder zijn over de dingen
die je niet gedaan hebt dan over de
dingen die je wel gedaan hebt. Dus
gooi de trossen los. Zeil weg uit de
veilige haven. Vang de wind in je
zeilen. Verken. Droom. Ontdek. "
" Hij die veel reist, kan van veel
verhalen. "
" Bijna iedereen wil zijn wat ie worden
wil,maar mijn wil dat is dat ik wil
worden wat ik zijn wil. "
Het blijft bijzonder! Jan en Kas!
20 Augustus 2007 - 12:40
Ines:
Lieve Chantalle en Vincent!
Goed gefilosofeerd! Duidelijk veel de tijd gehad om hier eens goed over na te denken. Prachtige verhalen en nog mooiere foto's!
Ik begrijp dat het niet lang meer duurt voor jullie weer naar NL komen. Heb daarom via deze weg een nieuwtje: ik ga naar Londen. Heb daar een baan geaccepteerd op het hoofdkantoor van VisitBritain (werk ik in NL ook voor). Ik vertrek officieel per 8 okotber en hoop jullie dus nog wel even te zien voordat ik wegga.
Ik zou zeggen: geniet nog lekker van jullie reis en een hele voorspoedige reis naar huis (als het zover is).
Chantalle, ik heb onze etentjes gemist!
Ines