Laatste recept;Thaise groene curry - Reisverslag uit Ban Chiang, Thailand van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu Laatste recept;Thaise groene curry - Reisverslag uit Ban Chiang, Thailand van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu

Laatste recept;Thaise groene curry

Door: Chantalle & Vincent

Blijf op de hoogte en volg Chantalle en Vincent

21 Augustus 2007 | Thailand, Ban Chiang

De bal is rond!! Na bijna een jaar reizen besloten we terug te gaan naar Ban Chiang in Thailand, waar Vincent voor het eerst de Thaise keuken van Tong leerde kennen. Op speciaal verzoek van Marieke en Michiel ons laatste culinaire Tastefull Asia gerecht. Wij schuiven straks wel aan.

Bij ieder gerecht zullen wij aangeven hoe ingewikkeld de bereiding is en uiteraard, zoals je zou verwachten in Azië, hoe pittig het gerecht is (naar onze beleving).
* Starter

Gerecht : Groene Curry
Oorsprong: Isan (Oost-Thailand)
** - *** : Home Cook
# tot ## : Easy - Spicy

De kracht van een goede Thaise curry is de pasta, gemaakt van de beste verse kruiden. Voor deze groene curry maken we in de heerlijke buitenkeuken van Tong een pasta van;
- een duimpje laos (fijngehakt)
- 8 mini sjallotjes
- 5 kleine verse mini knoflookbolletjes
- 10 middelgrote groene pepers (in lengte doorsnijden, zaadjes verwijderen naarmate je de curry minder pittig wil hebben en 10 min wellen in water)
- 10 citroenbladeren
- 2 serehstengels fijngesneden
- Schil van 1 limoen
- Halve nootmuskaat, fijngestampt
- 2 theelepels korianderzaad
- Halve theelepel zout
- Half kopje water
Bovenstaande ingredienten fijnmalen in een keukenmachine of blender voor 3 tot 5 minuten.

Ingredienten voor de curry:
- 800 gram kipfilet gesneden in blokjes
- 3 thaise aubergines in 4 partjes gesneden (10 minuten wellen in koud water)
- Wortel van coriander (alternatief korianderblaadjes fijngevijzeld)
- 2 struikjes Thaise aubergine-erwten
- 1 theelepel garnalenpasta
- 2 blikjes dikke kokosmelk
- 2 kopjes water
- Theelepel suiker
- Vissaus
- 20 Thaise basilicum blaadjes (Walapa)
- 10 Citroenbladeren

Als je klaar bent met de currypasta maken in de keukenmachine, heb je het makkelijkste gedeelte gehad. Voor de volgende stappen moet je goed spelen met de hoogte van het vuur van je fornuis.Voeg de gevijzelde korianderwortel toe aan de currypasta en fruit de pasta in een wok op hoge temperatuur tot al het vocht er uit is. Haal de pasta uit de wok en zet hem apart.
Laat 5 eetlepels dikke kokosmelk op mediumhoog vuur 50% inkoken. Voeg hier de currypasta weer aan toe en fruit al roerend om. Doe de garnalenpasta erbij en wok 5 minuten om en om, zodat alle smaken vrijkomen en je bijna gaat niezen van de pepergeur. Voeg een kopje kokosmelk en 2 kopjes water toe en roer 2 minuten om op een hoog vuur.
Kip en een half blikje kokosmelk erbij, een theelepel suiker en een flinke scheut vissaus en effe lekker wokken. Giet het geheel in een pan met gesloten deksel en voeg 2 dl water toe. Kleine aubergine balletjes toevoegen en 10 minuten laten koken. Na 10 minuten gesneden aubergine-partjes toevoegen en nog 2 minuten laten koken. Tenslotte vlak voor het opdienen Thaise basilicum, citroenblad en nog een kopje kokosmelk toevoegen.

Serveer er de wereldberoemde Thaise jasmijnrijst bij.

Wij buiken even uit van deze heerlijke maaltijd en eet smakelijk!

C&V

• 21 Augustus 2007 - 13:56

Joep:

Ziet er heerijk uit.... Geniet nog van de komende weken!

• 21 Augustus 2007 - 14:10

Michiel:

JJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......hehehehe EINDELIJK. Men, heb hier 11,5 maand op moeten wachten..MY GAWD zeg...

Ga ut snel proberen dus kom nu maar naar huis dan!!!

• 21 Augustus 2007 - 17:02

Marieke En Daantje:

LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE LOVE LOVE YOU!!!!!!!!!!!!!!

• 21 Augustus 2007 - 19:40

Barbara S.:

Oooohw... wat ziet dat er lekker uit!

Ga het zeker een keertje maken, heerlijk!!!

• 21 Augustus 2007 - 19:40

Barbara S.:

Dus Thailand is eigenlijk het beste bevallen van alle landen?

• 23 Augustus 2007 - 14:30

Kevin:

Jammer dat het inmiddels bijna is afgelopen en dit dus waarschijnlijk ook jullie laatste bericht is, maar het is nu god$#@%^&**^% ook wel genoeg geweest met dat gepeupel;-)

Geniet nog even van de laatste week en haal alles eruit wat er nog in zit!!

Ik kan niet wachten tot jullie weer terug zijn. Bereiden jullie je maar alvast voor op een hele dikke knuffel!

Transport vanaf schipol is zeker al geregeld!? :-)

x

• 26 Augustus 2007 - 08:12

Nikita:

Nog maar 1 weekje!! Afgelopen jaar is echt voorbij gevlogen, niet normaal! Heb genoten van de verhalen, maar wil ze graag in real life nog een keer horen! Geniet van de laatste week en alvast een hele goede vlucht toegewenst!! Morgen begint mijn intro in Breda, ik heb er zin in!! Houdoe! ;)