Recept 1: Thaise Mosselen - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu Recept 1: Thaise Mosselen - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu

Recept 1: Thaise Mosselen

Door: Chantalle en Vincent

Blijf op de hoogte en volg Chantalle en Vincent

11 September 2006 | Thailand, Bangkok

Bij ieder gerecht zullen wij aangeven hoe ingewikkeld de bereiding is en uiteraard ,zoals je zou verwachten in Azië, hoe pittig het gerecht is (naar onze beleving).
* Starter

Benodigdheden:
Mosselen
2 stengels sereh
10 blaadjes citroenblad
1 bosje Thaise basilicum (wa lo pha)

Ons eerste recept aten we op onze eerste avond in Chinatown Bangkok, een paradijs voor de culinaire Azië-liefhebber.
Dit mosselgerecht heeft een hele zomerse smaak. De Thaise basilicum, die licht naar anijs smaakt, in combinatie met het frisse van de sereh en citroenblad zorgt voor een ware verrassing.

Zorg dat je de beste mosselen krijgt, bij voorkeur jumbo's (reken 1 kilo pp.)
Hak alle ingrediënten grof en voeg ze toe aan een laagje water. Laat dit zachtjes 5 minuten koken. Was de mosselen goed en voeg ze toe aan het kookvocht. Stoom de mosselen in het kookvocht in 5 tot 10 minuten gaar, tot alle mosselen open zijn.

Voor het sausje geeft de Thai en wij de voorkeur aan Pah Nam Prik:
- Vissaus (4 eetlepels)
- Half Limoentje
- fijngehakte rode en groene Thaise pepers
- mespuntje suiker
Dit maakt het gerecht Spicy (##)

Serveer direct. Wij aten witte basmatirijst bij.

EET SMAKELIJK!!

• 11 September 2006 - 15:39

Barbara:

Geweldig!!! Ooh, ik krijg nu al zin om naar Thailand te gaan, heerlijk dat eten! En er moet echt 10 kilo vanaf? Er komt eerder 10 kilo af!!

• 11 September 2006 - 15:39

Barbara:

Dat moet natuurlijk aan zijn....

• 11 September 2006 - 16:15

Eric:

dacht ik dat ik gisteravond in Sluis lekkere mosselen had gegeten... valt meteen weer in het niet, vooral als je de omgeving erbij denkt... we gaan het proberen....

• 11 September 2006 - 16:17

Rita:

daar is stampot met draadjesvlees niets bij, of toch wel?
    kus.

• 11 September 2006 - 16:43

Just:

Hoppa! Gaan we proberen. Als het niet te hachelen is, dan horen jullie het wel, maar dat zal wel meevallen... ;-)

• 11 September 2006 - 16:57

Jennifer:

Ziet er heerlijk uit. Echt het proberen waard. Dat beloofd veel goeds voor de komende recepten :-)

• 12 September 2006 - 08:51

Michiel H:

Jo dudes,

Hoe gaat het daar? lekker nassen geloof ik of niet. ga receptje ZEKER proberen maar doe er voor mij eens een echte goede heerlijke green chicken curry recept bij...

Toppers