Visje van BBQ deel 2
Door: Chantalle en Vincent
Blijf op de hoogte en volg Chantalle en Vincent
24 September 2006 | Thailand, Ban Chiang
De vis, ditmaal van fatsoenlijk formaat heeft de weg naar de bbq gevonden. Als je het niet zelf kunt vissen, dan maar via de makkelijke weg, kopen op de markt, waar ze dezelfde ochtend nog levend in bakken lagen te dobberen en voor je ogen de laatste blub uitblazen.
Na alle actie zijn we noordwaarts gegaan op zoek naar wat welverdiende rust en zijn we uiteindelijk na wat omwegen terecht gekomen in het idyllische boerengehucht Ban Chiang. Omgeven door rijstvelden en houten hutjes op palen. Trek je doktersroman maar uit de kast.
In het enige guesthouse dat het gat rijk is, leren we de eigenaresse Tong en haar "ik-ben-per-ongeluk-blijven-hangen-50+-Aussie Ken" kennen. Gelukkig waren we de laatste tijd wel gewend aan 2 huisgenootjes, dus konden we nieuwe stek zonder problemen delen. Hun rolverdeling is dat hij voor haar klust, en zij voor hem zorgt.
Zittend in de hangmat op de veranda genieten we van het uitzicht over de moestuin en het meer (speciaal voor Vincent gevuld met bloedzuigers, dus geen snorkelen). We voelen ons meer dan thuis en besluiten langer te blijven dan verwacht. BBQ aansteken, biertje erbij, spelletje spelen, je kent het wel die Hollandse gezelligheid. Samen met de eigenaresse plukken we kruiden en fruit uit haar eigen tuin en leert zij ons nieuwe recepten. Vincent staat, zoals gebruikelijk, weer heerlijk te kokkerellen in de buitenkeuken. Samen met ons verliefde 50+-stel genieten we van een visje van de BBQ!!
Na genoeg gezelligheid en rust is het tijd voor actie: Op naar Chang Mai.
To be continued C&V
24 September 2006 - 08:18
Rita:
Lekker zo'n visje op de vroege zondagmorgen. "Huizenlijke" gezelligheid.
Wij doen het wel met een croissantje.
Kus mams -
24 September 2006 - 09:09
C&A:
Dag lieve V&C alles OK zo te horen. Hmmmmm die foto's...prachtig. Alhoewel die croc's om VInnies voetjes...Hier is het trouwens ook een heerlijke Indian Summer...Zitten nu lEkker aan het ontbijt, klassiek muziekje aan, balkondeuren open..zalig. Hebben jullie nog iets van de coup gemerkt? Of komen de meeste berichten hierover uit Nederland? Met ons is alles prima! Even een trotse mededeling via www. bol.com kan je sindskort mijn boek bestellen! Ik weet alleen niet of ze ook in Birma leveren...Nou ja als jullie terug zijn maar naar de Scheltema want daar ligt ie ook..Goed he?
Nou mopjes blijf ons verrassen met leuke berichtjes dan dromen we lekker met jullie mee..
xx
CLau -
24 September 2006 - 10:01
Han En Yvonne:
Met plezier volgen wij jullie reis,en ik krijg ook wel zin in een visje.
Hebben ze daar ook gerookte Paling? -
24 September 2006 - 10:07
Sander:
Zondagochtend, kopje koffie, NRC en effe email lezen.
Heerlijk jullie verhalen te lezen, ja ze worden meer dan eens doorgenomen. Al is het maar om inspiratie te doen voor komende vakanties.
Lees is net in de krant een artikel over een nederlandse avonturier (=koopman) Jan Bekker Teerlink. Deze was zo'n 203 jaar geleden ook bezig met een rondreis. Met de boot via China en Zuid-Afrike terug naar NL. Helaas werd hij in het zicht van de haven in het Kanaal opgepakt door de engelsen. De reden dat hij de krant heeft gehaald is dat hij zaden had meegenomen die nu pas terug gevonden zijn. En... ze zijn weer tot bloei gebracht.
Mochten jullie angst hebben dat sommige kruiden en/of fruitsoorten niet in ons kikkerlandje voorkomen. Dan even naast het verzamelen van recepten nu ook beginnen met verzamelen van zaden.
Ciao -
24 September 2006 - 10:15
Nikita:
Ben blij dat jullie zo heerlijk aan het genieten zee.. ik geniet mee vanachter mij computertje.. -
24 September 2006 - 10:16
Nikita:
Dat moet natuurlijk zijn:
ben blij dat jullie zo heerlijk aan het genieten zijn ;) -
24 September 2006 - 10:39
Just En Bar En Ruth:
Hi lieverds, we zouden bijna jaloers worden op de heerlijke rust, warmte en lekkere hapjes. Maar goed dat jullie ons laten meegenieten! Klinkt allemaal erg goed. Benieuwd wat Chang Mai gaat brengen en wanneer de eerste echte thaise curry ten tonele verschijnt.
Have fun!!! -
24 September 2006 - 15:47
Jolanda:
Hoi Chantalle en Vincent,
Hoop dat het visje gesmaakt heeft. Ben erg benieuwd naar jullie volgende recept(en). Want al 1 maand weg, allerlei heerlijke thais eten en nog maar 1 recept, da kan eg nie :-)
Gr. Jolanda -
25 September 2006 - 07:37
Hermen:
Geweldig om jullie berichtjes te lezen, leuk geschreven, ik geloof dat Oosterse aroma's zojuist daadwerkelijk mijn neusvleugels binnendrongen. -
25 September 2006 - 20:10
Liselot:
Ha Chantalleke! Bedankt voor jouw reactie op mijn "site". Ja, grappig dat we elkaar op deze manier een beetje kunnen blijven volgen. Mijlenver van mekaar vandaan en toch zo dichtbij. lang leve het Internet! X -
25 September 2006 - 20:30
Heidi:
Dat ziet er inderdaad erg gezellig uit! Leuk hoor. Ook hier in Seattle is het nog heerlijk zomer en genieten van visjes (zalm van eigen bodem/water) op de bbq. Ik weet dat ik het al eens gevraagd heb maar heb de email met jullie antoword niet meer: waar denken jullie zo rond februari/maart te zijn...?
Veel liefs van Heidi