Gerecht 2: Toetje van "Tong" - Reisverslag uit Ban Chiang, Thailand van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu Gerecht 2: Toetje van "Tong" - Reisverslag uit Ban Chiang, Thailand van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu

Gerecht 2: Toetje van "Tong"

Door: Chantalle en Vincent

Blijf op de hoogte en volg Chantalle en Vincent

26 September 2006 | Thailand, Ban Chiang

Bij ieder gerecht zullen wij aangeven hoe ingewikkeld de bereiding is en uiteraard ,zoals je zou verwachten in Azië, hoe pittig het gerecht is (naar onze beleving).
* Starter

Oorsprong: Ban Chiang
* Starter
# Easy

Benodigdheden:
- kleine bananen (60% rijp)
- kopje water
- 1 blikje kokosmelk
- verse gember
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

Dit makkelijke gerecht, wat op z'n Thais betekent "banana has been a nun", is voor de zoetekauwen onder ons. Al heeft het door het gebruik van gember een heel frisse smaak met Aziatische tonen. We raden het aan te eten na een pittige Aziatische maaltijd, bijvoorbeeld een rijsttafel. Het neutraliseert de spijzen en is licht verteerbaar.
Koop voor 4 personen 10 kleine bananen (toko) die niet te zacht en te rijp zijn. Zet een laagje water op in een pan, en voeg de kokosmelk en de in plakjes of stukjes geschilde en gesneden gember toe. Snijd de bananen in de lengte door de helft en laat ze met de suiker en een theelepel zout, 20 minuten zachtjes koken op een laag pitje. Laten afkoelen in de koelkast en koud serveren in kleine porties.

Eet smakelijk.

Voor de hete eters onder ons, de volgende keer een recept van Red Curry uit Chang Mai Region

• 26 September 2006 - 10:02

Just:

Klinkt lekkel lekkel.
    Snel proberen. Keep up the good work! Plezier!

• 26 September 2006 - 10:15

Barbara:

Hoi Chan & Vin!

Ik heb afgelopen weekend voor 2 gasten een Thaise groene curry gemaakt, naar Vincent's recept en moet zegggen, prima gelukt! Heerlijk! Kijk uit naar de rode curry.

X,
    Barbara

• 26 September 2006 - 10:41

Burgh:

Euh een degelijk frikadelletje speciaal en een broodje bal pinda kom ik hier toch niet tegen hoor....

• 26 September 2006 - 10:42

Rita:

Kan daar ook Max havelaar bananen voor nemen,geintje klinkt en smaakt vast supper.
    een b flip kus.

• 26 September 2006 - 11:40

Oscar:

Roti van moeder Babel was afgelopen zondag ook heerlijk! Helaas schiet zoonlief nog steeds regelmatig (na prachtige bewegingen) ruim naast, verder is Urby nog wekelijks man o/t match. Kortom: wat belangrijke zaken in NL betreft mis je nog weinig.

• 26 September 2006 - 17:55

Frits EnAns In Berg:

we wensen jullie een goede reis.
    groetjes uit Berg/Limurg

• 26 September 2006 - 18:32

Anita:

Klink goed, Vincent, ga ik eens proberen. Trouwens, gember is heel goed voor de mens en het helpt calorieën te verbranden en
    werkt vochtafdrijvend. Kijk uit naar het hete recept. Groetjes Anita

• 27 September 2006 - 14:49

Bar:

Hi lieverds,
    Denk dat ik eraan zal moeten geloven... ;) Laat jullie wel weten hoe het heeft gesmaakt.
    In afwachting van jullie volgende berichtje...
    Liefs Bar

• 29 September 2006 - 11:51

Tammi:

Prachtige foto's Chantalle en Vincent.
    Ik moet je toegeven chantalle dat je mooie plaatjes kan schieten die een prachtige indruk maken van waar je allemaal bent geweest en hebt gezien. Ik geniet met je mee en de gerechten moeten we maar een keer uitproberen. groetjes van iedereen hier op de werkvloer