Wat voor Reiziger ben jij, deel 1? - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu Wat voor Reiziger ben jij, deel 1? - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu

Wat voor Reiziger ben jij, deel 1?

Door: Chantalle en Vincent

Blijf op de hoogte en volg Chantalle en Vincent

30 September 2006 | Thailand, Bangkok

Met een aantal antwoorden op de wijze vragen die Sander Bernardus ons stelde.

Wij hebben een groot voordeel dat Azie een veel bereisd werelddeel is. Hierdoor heeft de Lonely Planet, de bijbel voor menig reiziger, veel informatie kunnen verzamelen die voor deze reiziger weer onontbeerlijk is. Ook wij gebruiken hem en houden rekening met reistijden, reisroutes en vinden altijd wel een plekje om te slapen. Maar, iedereen volgt de "bijbel" en dat weten wij ook. Zo komt iedereen in Noord-Thailand uit in Chang Mai en daarvan blijven er weer veel hangen. Sommige wellicht te lang en zo is ons gevoel dat het aantal niet-Thai'en in de meerderheid zijn. Voor velen die in de omgeving een trekking willen doen, is het een walhalla. Wij dopen de plaats om naar Benidorm, maar dan zonder strand. Wij zijn het soort reiziger dat zich daar niet mee wil associeren, maar toch zitten wij er. Daar ga je dan met je misplaatste arrogante en superieure gevoel.

De uitweg is vluchten naar een dorpje in de dichtbije of verre omgeving. Aangezien we nog maar 6 dagen op ons visum hebben, worden zelfs wij beperkt door een tijdsdruk. Dus wordt de reisbijbel maar weer ter hand genomen. Het ons gekozen dorpje, Mae Salong, is voor ons off-the-beaten-track. Na 5 uur bussen en liften, voelen wij ons weer op ons plaats. Voor de bergstammen, die we daar opzoeken, is de toerist geen ontdekkingsreiziger. Alle traditionele kleding en bijbehorende snuisterijen is al 1000 maal gekopieerd en wordt zelfs in de meest "afgelegen" dorpjes te koop aangeboden. Uiteraard willen we wel een fotootje maken, maar 5 baht daarvoor betalen? Ja, Daag....Niet het slechte voorbeeld geven he?!

Toch gaf ons uitstap naar een meer afgelegen gebied ons een goed gevoel. Andermaal ontdekten we een plek en een manier van reizen die bij ons past.
Morgen vertrekken we naar Burma, een een niet veel bezochte bestemming. Dat het land al meer dan 40 jaar onder een militair en dictatoriaal regime valt, is daarvan 1 van de voornaamste redenen. Voor ons gaat het om de puurheid van het land, maar ook de uitdaging. Dat is spannend en ook dat is een lekker gevoel.
Gaat het om te ontdekken wat voor reiziger je bent, dan om gevoel? Hier kunnen wij nog lang geen definitief antwoord op geven.
Tot die tijd gaan wij, voor ons, off-the-beaten-track. Mogelijk dat wij even communicatieloos zijn, want internet wil aldaar nog wel eens een boycot opzitten.

To be continued,
C&V

• 30 September 2006 - 17:07

Nikita:

Wat vliegt de tijd toch voorbij.. al bijna een maand weg en het is alweer tijd voor het volgende land. Elke keer weer geniet ik van jullie verhalen. Heel veel plezier in Burma en ik kijk uit naar het volgende bericht over jullie avonturen in Azië!

• 30 September 2006 - 17:13

Kevin:

Dag werledreizigers...heb weer genoten van jullie verhaal en geniet stiekem met jullie mee. have fun & enjoy!

Greetzz, Kevin

• 30 September 2006 - 17:14

Kevin:

Vin, waar blijft de foto van Chantalle in Bikini??? Ben nou al 4 weken trouwe bezoeker van jullie site, maar zo wordt mijn motivatie nartuurlijk wel minder...;)

• 01 Oktober 2006 - 14:02

Marian:

He neef & Chantalle,

Wat klinkt dat allemaal gaaf zeg en wat een mooie foto's. En tja de recepten wat zal ik daar eens over zegge, wat de boer nie kent.....
    Heel veel reisplezier en ik ga jullie zeker volgen.
    Liefs Marian

• 01 Oktober 2006 - 14:34

Pascalle:

Geweldig de foto's. Ik ben wel een beetje jaloers moet ik eerlijk toegeven. Hier in Stevensweert is niks spannends te beleven. Het seizoen is voorbij, het weer is ook niet meer zo geweldig en ik heb nu even tijd om jullie te schrijven. Ik hoef niet te vragen hoe het bevalt. Spannend de reis naar Burma. Ik ben benieuwd hoe jullie het daar vinden en of jullie makkelijk accomodatie vinden, zoals jullie dat in thailand gewend waren. Of hebben jullie iets gepland daar. Ik wacht met smacht op jullie nieuwe berichten.

Pascalle en haar mannen

• 01 Oktober 2006 - 15:09

Annie Somberg:

hallo Chantalle en Vincent,
    Leuk om jullie reisverhaal te lezen. Zo te horen gaat het allemaal prima. Zo nu en dan moet je even over je eigen grenzen van angst (vreemde dieren) en teleurstelling (zoveel reizigers op pad)heen. Hoort er allemaal bij. Ben erg benieuwd naar jullie belevenissen in Burma, lijkt mij een prachtig land.
    Wij zijn afgelopen week teruggekomen uit Africa (was fantastisch). Morgen weer aan de slag.

Groetem
    Annie Somberg

• 01 Oktober 2006 - 17:21

Aggie:

dag arrogante(?) wereldreizigers, als jullie dit lezen is er weer de beschikking over internet en heb ik me eindelijk aangemeld op de website (wist ik veel...). zo te lezen vermaken jullie je prima. moet er al geld worden gestuurd, of liever tubes 'wegprik'? ik ga eens de gerechten proberen zoals jullie ze geschreven hebben... het water loopt in mijn mond. vinden jullie het heel erg als ik gewoon naar de Cuyp ga voor een visje en niet de hengel van mijn schoonvader leen?
    PS hier breekt langzaam (gelukkig langzaam!) de herfst aan... nog veel sterkte met bloedzuigers, harde slaapmatjes, ander ongedierte en de lieve Thaitjes.
    PS zag ik toch 3 vrouwelijke keurig kaalgeschoren boedistjes tijdens de 3 Dwaze Dagen in de Bijenkorf! Realiseer me nu... zouden ze ingehuurd zijn in hun okergele wikkeldoeken?... naja... dat was mijn culturele ervaring van de maand september. ik hou jullie op de hoogte van mijn culturele maandelijkse avonturen! Adios, aggie

• 01 Oktober 2006 - 20:54

Jose:

lieve kinderen
    nog 11 maanden hebben jullie nog te gaan en zoals ik van avond gelezen heb hebben jullie en wij genoten van Thailand wij zijn erg benieuwd wat Burma ons brengt.Hebben jullie daaral een luxe villa gehuurd????
    Het waren prachtige foto>sPappa heeft gezorgd dat het er nog meer worden,Veel liefs en succes in Burma , wij wachten op nieuws
    Pappa en Mamma.

• 02 Oktober 2006 - 09:04

Chantalle & Vincent:

Burma: onze eerste indrukken zijn heel positief, maar het is dus echt verboden om mail te gebruiken. Daarom via deze "omweg". We zijn veilig aangekomen en gaan nu verder met ontdekken.
    Dikke x C&V

• 02 Oktober 2006 - 10:19

Barbara:

Veel plezier daar enneee.... tot mails! Haha!

• 02 Oktober 2006 - 11:07

Rita:

Lieve schatten fijn te horen dat jullie goed zijn aan gekomen mailen via deze site dus.
    kus

• 02 Oktober 2006 - 12:17

BUrgh:

WAT IS ER MIS MET BENIDORM ??? Daar hebben ze tenminste kroketten, frikadellen speciaal en praten ze hollands....;)

• 03 Oktober 2006 - 10:05

José En Gerard:

Fijn via deze website te vernemen dat jullie goed zijn aangekomen in Burma. Mailen heeft dus geen zin maar gelukkig zullen we via de website een teken van leven van jullie ontvangen. We wensen jullie een fijne reis in Burma in goede omstandigheden en gezondheid. Wees echter voorzichtig.
    veel liefs
    José en Gerard

• 08 Oktober 2006 - 21:05

Jose:

lieve kinderen
    inmiddels zijn jullie al een weekje in Burma. Ik hoop van harte dat het goed met jullie gaat en dat het allemaal volgens jullie verwachting patroon verloopt.Ik kijk erg uit naar een berichtje. Vandaag was het wandelzondag met prachtig weer en jerry is helemaal aan haar trekken gekomen een stevige poot van jerry en een dikke kus van pappa en mamma.

• 14 Oktober 2006 - 09:41

Barbara S.:

Hi Chan & Vin!

Het is wel stil nu dat jullie geen beschikking over mail hebben! Ben benieuwd naar nieuwe foto's en verhalen! Morgen is het zover: de ING marathon! Ik doe mee aan de 10km en die gaat bijna langs jullie huis! Hele leuke route, o.a. langs het museumplein en door het Vondelpark. En natuurlijk het finishen in het Olympisch Stadion, woooooohhhh!!! Dat zal echt fantastisch zijn, ik zie er erg naar uit!

Hoop gauw weer leuke, nieuwe verhalen te lezen!

Barbara

• 14 Oktober 2006 - 17:07

Nikita:

Hoi Chantalle en Vincent,
    Jammer dat jullie daar geen internet hebben, ben erg benieuwd naar de nieuwe verhalen foto's! Ik werk inmiddels bij Beheer, zit in team 1! Wel een verandering, maar toch gezellig! Zou vandaag gaan overwerken, maar toen lag Flower er weer eens uit.. toen konden we weer naar huis!
    Verder alles prima hier. Herfst/winter begint te komen... brrrr stuur maar wat zon op! Wacht met smart op een nieuw verhaal!!! Liefs!

• 15 Oktober 2006 - 13:14

Kevin:

Hey peeps, hoest daar? Waarschijnlijk op een plekje aangekomen, waar er even geen inet is;-)

Ik vroeg me eigenlijk af waar jullie eind feb ongeveer zullen uithangen? Ik wil tegen die tijd 2 weekjes azie doen en misschien we elkaar dan een paar dagen ergens meeten en een stukje samen reizen....

Ik hoor het wel! Have fun!

Kus

• 15 Oktober 2006 - 22:21

Yenny En Fred:

Hello Neef en Chantalle,
    We hebben met z'n vieren jullie berichten en foto's
    bekeken, Geweldig! We zijn benieuwd naar de belevenissen in Burma.

Als jullie in februari bij Yenny's familie langs gaan zal ik vragen of die een vistripje kunnen organiseren voor jouw, Vincent. Een hengel heb je niet nodig, een rol draad, haakje en garnalen zijn voldoende. Dan moet het zelfs voor jouw mogelijk zijn om iets te vangen!
    Veel plezier.
    Rebecca,Steffan,Yenny en Fred