Cultureel Melaka, maar dan anders - Reisverslag uit Malakka, Maleisië van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu Cultureel Melaka, maar dan anders - Reisverslag uit Malakka, Maleisië van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu

Cultureel Melaka, maar dan anders

Door: Chantalle en Vincent

Blijf op de hoogte en volg Chantalle en Vincent

30 November 2006 | Maleisië, Malakka

Iedereen die met een rugzak reist, heeft wel van die momenten dat je zegt; dit wil ik ook: zo een guesthouse. Ik geef alles op en doe het gewoon. Nou, alles opgegeven hebben wij al, maar de drang naar een eigen guesthouse was er niet echt. Nu hebben we er 1 in onze schoot geworpen gekregen. We hebben besloten Maleisië van het zuiden naar het noorden te bereizen, te beginnen met Melaka, waar het eigenlijk de bedoeling is dat je heel cultureel gaat doen. Je bekijkt de Portugese invloeden en bewondert de geschiedenis van onze VOC aan deze kant van de wereld. Je geniet iedere maaltijd, en dat zijn er meerdere per dag, van een andere keuken. Indiaas voor ontbijt, Noynya wat een mix is tussen Chinees en Malay voor de lunch en Portugees Malay voor diner.
Voor ons is het alleen even anders.

Na een nacht te hebben geslapen in een aftaans (Chantallisme voor aftands en spartaans) guesthouse en geen oog dicht te hebben gedaan verkassen we snel naar een andere: Kancil guesthouse. We hadden wel een goed bed verdiend na 17 uur reizen van de Thaise grens tot hier.
Hartelijk werden we ontvangen met een kopje koffie aan de keukentafel en al snel hadden we het gevoel van "feels like coming home" te pakken. En dat dacht onze gastheer, als afkomst een cominatie van Sri Lanka en Malay, ook. Blijkbaar had hij ook een heel goed gevoel over ons en een halve dag later wisten we dat hij naar Singapore moest voor een nieuw visum en een bruiloft. Volgen jullie hem nog? Uit goedheid, maar uiteraard ook omdat we dat heel leuk vinden, bieden wij aan op te passen en koud 24 uur later zit hij op z'n motor op weg naar het zuiden. En wij?? Wij zijn de nieuwe hotelmanagers, kamermeisje en kok in 1 voor een periode van......5 dagen?? Of worden het er meer? Hij wist namelijk wel nog even te vertellen dat hij wel toe was aan een weekje vakantie.

Onze nieuwe aanwinst heeft 14 kamers en het zal jullie niet verbazen; die zitten momenteel ALLEMAAL vol. Werk aan de winkel, morgenvroeg moeten we voor een groep van 12 man ontbijt maken, kamers verschonen, badkamers schrobben en het toilet uitlepelen. Voor jullie allemaal dagelijkse kost, voor een ons een enorme uitdaging. Iemand zin in een vakantie??? Koffie moet je zelf maken. Reserveringen: Tel +60 6 2814044
Of kijk op http://www.kancilguesthouse.com, al is duidelijk dat daar ook nog wel wat werk ligt.

Cultureel Melaka volgt dus nog, want daar hebben we nu even geen tijd voor. En dan melden we ook meteen de naam van de eigenaar, want die weten we ook niet.

Fawlty Towers, here we come. Hopelijk krijgen we wat Duitse gasten. Nee beloofd, we zullen het er niet over hebben.

2 be continued + foto's
C&V

• 30 November 2006 - 09:25

Alex:

Jullie website moet wel nog wat werk ondergaan, zo krijg je nooit klanditie!! Maar goed dat we niet in KL hebben afgesproken, anders hadden we nog kunnen komen meewerken... hihi. Klinkt wel als een goede uitdaging, ben errug benieuwd naar de foto's.

• 30 November 2006 - 09:31

Barbara S.:

Super,net wat voor jullie! Werkse,he?

• 30 November 2006 - 15:39

Pascalle:

Dit hebben jullie toch al altijd willen doen. We hadden hier wel verwacht dat jullie nooit meer zouden terugkomen ( ha,ha,ha ), maar ja dat het goede leven zo snel voorbij zou zijn!!! Als jullie raad willen hebben, kunnen jullie ons altijd even mailen.
    Geniet ervan, zo goedkoop krijg je nergens meer een "horecagelegenheid" aangeboden.
    Groetjes, pascalle en haar mannen

• 30 November 2006 - 15:53

Sander:

Na het vermoeiende eilandhoppen is dit dus een welkome afwisseling begrijp ik. Of zijn jullie nu oer-Hollands aan het klagen over de fantastische reis ;-) Had die kerel trouwens geen personeel voor het uitlepelen?
    Zijn er ook UK-gasten. Lekker engels ontbijtje klaarmaken in de klamme hitte..heerlijk
    Die website is inderdaad bijzonder wervend. Waarschijnlijk had ie het te druk met schoonmaken om het vervolg te maken.
    Nu maar hopen dat zijn visum verlengd wordt anders kan je ook beginnen met de verkoop van je eerste Guesthouse. Wat doet de m2 prijs daar eigenlijk?

Blijf komen met die mooie verhalen!!

groeten Sander

• 30 November 2006 - 18:43

Raul&Jolanda:

Uitlepelen? Geloof dat wij het volgende bericht over zullen slaan. Weten jullie zeker dat John Doe terugkomt, misschien is tie wel zelf trouwen in Singepore?

Houd moed en maak winst, moet Herman den Blijker even langs gestuurd worden?

Dikke Kussen Raul en Jolanda en van onze lieve kindjes

• 30 November 2006 - 20:41

Monique:

Misschien nog een dotchy illegaal casino voor in de avonduren. riene verp... alles op rood en niets meer plaatsen alstublieft!!!

• 01 December 2006 - 08:34

Bar:

Dat hebben jullie rap geregeld in 24 uur jullie eigen hotel 'begonnen' en meteen de boel vol ;). Geweldige uitdaging!!
    Kus Bar

• 01 December 2006 - 09:48

BuRgh:

Hehehehe als dit maar niet afloopt als de geweldige engelse film van de twee Young Ones / Bottom giganten... Guesthouse Paradiso

Super man !!!!

• 01 December 2006 - 22:20

Kevin:

Hey peeps,

Opnieuw erg genoten van jullie verhaal. Blij te horen dat jullie eindelijk de knoop hebben doorgehakt en zelfstandig ondernemers zijn geworden. Vin en Chantalle zonder baas en zonder regels waar ze zich aan moeten houden. klinkt als hemel op aarde volgens mij.
    Hier regent het inmiddels en kan jullie verklappen dat de winter ook langzamerhand begint door te komen.

Heel veel gelukt daar, geniet er van.

Greetzz from mister NY

• 01 December 2006 - 22:57

Yenny&Fred:

Hoi Vincent en Chantal,
    Wij hebben erg moeten lachen om jullie belevenissen.
    Kunnen wij al boeken voor a.s. zomer? Jullie zullen
    er dan zeker nog zijn. Alles gaat daar ""pulang pulang"", dus die 5 dagen
    worden natuurlijk 5 maanden met een uitloopje van een maand of 3. Dat is precies genoeg voor ons, wij gaan namelijk eind juni richting het oosten. Tegen die tijd hebben is de eerste ster al binnen met jullie kook kunsten.
    Groetjes uit Almere

• 02 December 2006 - 18:40

Papa:

Ik heb oom Frits uit Berg jullie website laten zien.
    Hij vindt het fantastisch.Hij zal jullie verhalen gaan volgen
    groetjes van tante Ans en oom Frits

veel liefs
    papa

• 03 December 2006 - 13:36

Martine:

Dag hard werkende globbetrotters, Heb net voor het eerst even jullie site bekeken en doe dat op de een heel goed moment. Tis hier grijs, donker, nat en het waait! Kortom jullie mooie foto's (dat zijn het echt zeg!) zijn te jaloers makend. Ben halverwege gestopt, trok het niet meer! Ben dan ook blij te horen dat jullie weer gewoon hard aan het werk zijn! doei kus Martine
    ps Vin de klopjes maken jou ook woest aantrekkelijk! Veel beter dan van die idiote duitse slippers!

• 03 December 2006 - 18:27

Doesjka:

Ha die Vin en Chantal,

Ik dacht laat ik maar eens even mailen want, helaas helaas het Toppersconcert is uitverkocht, dus daar kunnen jullie niet naar toe! Hi hi. Nu even serieus, wat een geweldige avonturen beleven jullie daar (prachtige foto's) Managers van een guesthouse..?.! Ik zou meteen komen logeren bij jullie. Hou die man in smiezen, want jullie hebben zo te lezen nog wat landen te gaan. Geniet daar in Azie, hier is die oude man uit Spanje in het land en in de verte zie ik al een ander baard op een slee aankomen...
    Kortom, Hollands knus en gezelligheid.
    Dikke kus van De Does

• 04 December 2006 - 20:45

Anita:

Mooi sinterklaascadeautje! Misschien kunnen jullie wat hollandse pot door de oosterse keuken maken, snert??? Kregen wij in Aruba, best gek, wel lekker, geniet groetjes anita

• 05 December 2006 - 02:10

Liselot:

Sjezus, wat een verhaal!!!! Dit is gewoon bijna niet te geloven! Leuk om jullie ervaringen te lezen man! Fijn dat ik je weer kan volgen vanuit Guatemala. We zijn nu in Antigua en ik ben erg toe aan wat meer luxe want ik heb het helemaal gehad met die vieze hostals en koude douches! Maar zoals jullie weten heb je 't niet altijd voor het zeggen als backpack-reiziger. Nou, ben heel benieuwd naar jullie ervaringen als "hotelmanagers". Veel succes!!!! Dikke zoenen XXX

• 06 December 2006 - 08:16

Ouders Van Kasper:

Wij wensen het koloniaal management heel veel succes toe! Jullie waren even het rustpunt in de reis wat ze konden gebruiken!

• 08 December 2006 - 19:41

Monique Gieben:

Dat Vincent geschrokken is van een bezemsteel zeg. Ik zie het helemaal voor me. 3 december ben ik met mijn familie naar een Sinterklaasbrunch geweest omdat ik 5 december jarig was. Ik heb pasteitjes getrakteerd op de afdeling. Met de kerst ga ik voor 5 dagen naar Luxemburg. Ik heb zin om er tussenuit te gaan. Jullie natuurfoto's zien er fantastisch uit. Ik geniet er van.

Monique

• 09 December 2006 - 19:16

Kevin:

Dag maatje en lieve vrouw van;-)

vandaag moest ik weer eens aan jullie denken en hoopte eigenlijk op een nieuw verhaal...ik begrijp dat het leven als zelfstandigondernemer zwaar is dus vooruit;-)

Greetzzz, Kevin

• 10 December 2006 - 22:52

Liselot:

Chantalle, nog een technisch vraagje:
    Hoe zet je die foto´s bij je verhalen? Ik krijg dat niet voor elkaar! Als het heel lastig uitleggen is, dan laat maar hoor. Je hebt ´t volgens mij hartstikke druk! Ben benieuwd of jullie die toko nog aan ´t runnen zijn. Liefs XXX

• 11 December 2006 - 05:32

De Cameronios:

Omdat de mail telkens terugkomt nu dan maar even op jullie site..

Ola bueni!

Even een update van Cameron Highlands en Father's Guesthouse.
    Father's Guesthouse is ok. De kamers zijn basic (een bed en een kaptafel met stoel) en prima, we betalen hier 30 RM voor en kunnen goed slapen. Je hebt ook minder basic kamers, die zijn alleen iets duurder. We slapen inderdaad in zo'n bunker achtig iets (eigenlijk gewoon een halve cirkel van golfplaat, waarin aparte kamers zijn aangebracht) en daar merken we eigenlijk niets van. Verder ligt het heel mooi, een stukje hoger dan de stad, waardoor het lekker stil is en het heeft een mooi groot stuk grond waar het een en ander wordt verbouwd. Erg leuk. Verder heb je hier de mogelijkheid om te eten (ontbijt van 7.00am tot 11.30am en diner van 4.30pm tot 9.30pm) en hebben ze wel een leuk terras. Het enige dat wat minder is is het sanitair van ons. Wij delen dat namelijk met de andere mensen in de bunkers en het is erg basic (douchen op betonnen vloer, gootsteen is 1 lange bak met een aantal kraantjes erboven). Je kunt ook een kamer krijgen waar t sanitair bijzit, dus dat is waarschijnlijk wel beter dan dit. Al met al zijn we er tevreden over. Mooie plek, prima slaapplaats en gezellig.
    Verder is Cameron Highlands een stuk kouder (de eerste nacht hebben we het allebei erg koud gehad) en erg mooi. Gisteren hebben we een tour gedaan naar theeplantages en een Orang Asli Village, was zeer de moeite waard.

Nou, hopelijk zien we jullie nog hier in Tanah Rata en laat even weten of jullie hier ook blijven overnachten of niet.

Liefs, Kasper en Janneke