Rood haar is bijzonder - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu Rood haar is bijzonder - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Chantalle en Vincent Voragen / Roselaar - WaarBenJij.nu

Rood haar is bijzonder

Door: Chantalle en Vincent

Blijf op de hoogte en volg Chantalle en Vincent

04 Januari 2007 | Indonesië, Batavia

Er zijn verschillende soorten apen; SlingerAAP, BrulAAP en de Brutale AAP.
Maar als je Oud & Nieuw niet met je vrienden kunt vieren, dan moet je wel op zoek naar een ander bijzondere AAP. Voor een appel en een AAP verblijven wij in de honeymoon-suite in Bukit Lawang, waar we vanaf onze veranda, aan de overkant van de rivier de Oerang-Oetang voor de eerste keer zagen. Maar toen kwam de AAP uit de mouw, want deze bleken half wild te zijn.
Voordat we begonnen aan een 2 daagse jungletrek, luiden we het jaar uit met een live optreden van de plaatstelijke band, waar alle lokalen APElazerus zijn. Wat drinken zij wat wij niet kennen?
Met onze stevige schoenen aan, staan we binnen een uur oog in oog met de eerste Oerang-Oetang familie. Op nog geen meter afstand, en dit is geen broodje AAP verhaal, konden we de schoonheid van rood haar bewonderen. De AAP valt letterlijk niet ver van de boom. En even verderop keek de zwarte Gibbon de AAP niet uit de boom en ging op jacht naar onze rugzak op zoek naar fruit.Net zo’n brutale AAP als de Makake, die de dag ervoor de ramboetans van onze veranda probeerde te jatten.
Na 6 uur glibberen en glijen door de warme en vochtige jungle,komt de bevrijding in zicht; een frisse duik naar de overkant van de kolkende rivier, waar ons kamp staat. Hier brengen wij de nacht door in ons eigen gebouwde tent. Helaas is het kampvuur geen succes en zet de regen ons voor AAP. Na een slapeloze nacht worden we de volgende dag uitgezwaaid door de APEN, als we met rubber banden raftend de rivier afglijden terug naar onze honeymoonsuite.
Onze spectaculaire ervaring sluiten we af met een kookworkshop bij Rosa en maken we Ayam Soto en andere lekkernijen. Recept volgt snel.

Voor ons is 2007 heel bijzonder begonnen en we wensen iedereen een tastefull jaar toe!!

To be coninued,
C&V

• 04 Januari 2007 - 14:35

Barbara S.:

Ik WIST ut! ;-)

• 04 Januari 2007 - 15:00

BuRgh:

Toevallig niet ook nog in de AAP gelogeerd ??

• 04 Januari 2007 - 15:42

Michiel:

Was het een spiegelbeeld ervaring???

• 04 Januari 2007 - 15:47

Jennifer:

Goh... dat weet Joep al jaren... ;-) Uiteraard de beste wensen! X

• 04 Januari 2007 - 17:03

Oscar En Jantien:

Het leven is mooi,
    reizen is bijzonder,
    zonder een bath op zak,
    word de buik niet ronder

Uiteraard het allerbeste voor 2007 toegewenst! Groeten uit booming Bangkok.

- een gewaarschuwde aap telt immers voor twee -

• 04 Januari 2007 - 17:04

Claudia:

Joehoe wat leuk hier zijn Martine en ik 12(?) 13(?) 14 (?) jaar geleden ook geweest. Dus dat schattige oeran oetankje op de foto was er toen nog niet! Waarschijnlijk hebben wij oog in oog gestaan met zijn/haar ouders!
    Happy Newyear!
    X Clau

• 04 Januari 2007 - 18:19

Joep:

Ook de beste wensen voor jullie!

• 05 Januari 2007 - 17:34

Monique Gieben:

Leuke apen en lelijke apen. De rode zijn het mooist. Mooie rode vlinder.

Monique

• 05 Januari 2007 - 22:38

Carla:

Het blijft genieten om jullie verhalen te lezen. Vanuit moergestel de allerbeste wensen voor jullie, en voor jullie apestreken.
    Kus

• 06 Januari 2007 - 20:08

Kevin:

gelukkig nieuwjaar lieve vrienden!!!

Beetje laat, maar net pas weer terug in het land.

Kus

• 07 Januari 2007 - 05:22

Taalpuritei(ij)n:

Erratum met betrekking tot reactie nr. 5 van het huidige bericht.

In deze reactie wordt gesproken over "geen bath op zak hebbend". Dit refereert naar een bouwkundig hygienisch werktuig.
    Een juistere definitie laat zich vertalen in de vorm van "geen Baht op zak hebbend". In dit laatste voorbeeld wordt bedoeld de huidige munteenheid: "baht" welke op dit moment van kracht is in Thailand.
    Einde erratum. Dank u.

• 07 Januari 2007 - 14:17

Aggie:

Claudia heeft me net even voorgedaan hoe de oerang-oetang bij haar destijds aan de boom hing. Zeer gelijkend (met wie of wat?)!
    oja tip: neem niet de goedkoopste plek in de bus als jullie weer verder trekken. Claudia heeft het er ongeveer 1x per jaar over wat voor een traumatische ervaring dat was! Naja, een nier-protector en een goed kotszak doen misschien wonderen?

• 09 Januari 2007 - 09:41

Sanne:

Jeetje, wat een gave reis maken jullie. Heb net de dia voorstelling gekeken en kijk nu hier naar buiten...waar is mijn pot prozak?!?
    Onwijs veel plezier en geniet enorm! xxx Sanne